torsdag 29 maj 2014

Vecka 22

Hej!

Den här veckan har varit väldigt kort. På måndagen hade vi spanska på morgonen. Vi lärde oss olika klädesplagg. Vet du t.ex. vad ”zapatilla” betyder? Pssst, gympasko!  Efter spanskan hade vi bild. På bilden gjorde vi klart ” Skriet” och gjorde pärmbilder till pärmen för att lägga sina bilder i. 

Därefter hade vi övning till skolavslutningen i musiksalen. Femman och sexan ska nämligen tillsammans uppträda med ett nummer. Vi ska sjunga 
” Vart jag mig i världen vänder” och till det ska det vara olika instrument. Jag spelar fiol med Elvira som spelar tvärflöjt. På den här övningen var det bara vi, sexor som övade. I början var det lite krångligt men sedan gick det bättre och bättre. 

Efter övningen hade vi bild igen och där skulle man göra klart sina pärmbilder. Sedan hade vi engelska och där håller vi på med ett litet  ”projekt ”. Där skulle vi svara på olika frågor och skriva en text om det. Frågorna hade med USA att göra och bland annat vapen i USA.

Därefter hade vi samhällskunskap. Men eftersom Uffe var med på Stafettkarnevalsresan var han inte här på måndagen. Istället blev vi indelade i olika grupper och skulle svara på frågor. Först skulle man läsa en text och sedan svara på frågor. Frågorna tyckte jag var väldigt svåra, t.ex. en fråga var: Är det rätt att ljuga? och jag tycker sådana frågor är svåra att svara på. Efter samhällskunskapen var skolan slut.

På tisdagen hade vi som första lektionen slöjd. Jag är i träslöjdsgruppen. Björn var inte här på tisdagen så vi hade en vikarie. På träslöjden gör vi hyllor. 

Efter rasten hade vi övning inför skolavslutningen. Den här gången var också femmorna med och övade. Vi åt lunch och sedan hade vi en lång rast. Efter rasten hade en del av klassen håltimme. Därefter hade vi elevens val. Jag går på kör och den timmen var den sista timmen kör på skolåret. Vi började med att värma upp. Sedan sjöng vi ” Every night” och då kunde man sjunga solo om man ville. På slutet sjöng vi alla möjliga låtar som avslutning.

På slutet av dagen hade vi samhällskunskap. Där diskuterade vi våra svar av frågorna  som vi svarade på i måndags. Alla tyckte väldigt olika men det går inte att säga vad som är rätt eller fel. 

På onsdagen började dagen med musik. Där övade vi inför skolavslutningen. Därefter gick vi till Eken och hade teknik. Vi byggde klart våra broar och lämnade in våra böcker. Efter rasten kom Nina på besök och berättade om 7:an. 

Sedan gick vi till lunch. Efter lunchen hade vi matte. Vi gjorde kapitlen 
” Vi repeterar” och ”Kan du det här”. Därefter var det dags för idrott. Björn var inte här så vi hade Virpi som vikarie. Vi körde bland annat Harry Potter kull. På slutet hade vi avslappning och sedan var skoldagen slut. 

Trevlig helg!
// Laura  och klass 6    

      

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar