fredag 23 maj 2014

Vecka 21

Den här veckan har vi på måndagen haft Virpi för att Christel har arbetat med annat och planerat inför 7:an. Först på morgonen så hade vi spanska. Vi fick lära oss namnen på veckans 7 dagar. På bildlektionen så gjorde vi klart pärmbilderna och "Skriet". Vi hade inte Susanna i engelska i måndags för hon planerade också inför åk 7. Vi hade Elviras mamma som vikarie. Vi läste om Bermuda triangeln. På Uffes lektion så fick vi se de nationella proven. 


På tisdagen hade vi först slöjd. Jag har syslöjd och vi håller på med våra armband som vi broderar på. 
Först så mätte vi vår handled så att armbandet passar sen så klippte vi ut tyget efter vad vi hade mätt. När vi hade klippt ut så fick vi välja stygn. Jag valde kedjestygn med fastsydda pärlor. 
När vi hade broderat klart så sydde man ihop båda sidorna och båda kanterna. Knäppet fick man göra själv, men jag sydde fast en knapp och på andra sidan en ögla. 
Efter de hade vi rast och sen prov i musik. Jag tyckte det var rätt enkelt för det var ungefär sådana frågor som vi hade övat på på våra papper. Sen hade vi elevens val. Jag har mandarin i gamla gruppen och vi håller på med olika yrken och med olika meningar. 
På Uffes lektion så avslutade vi vårt projekt men våra bilder med en bondgård, en kyrka, en herrgård och en stad. 

I onsdags så tränade vi inför skolavslutningen men det får ni inte veta något om än. På idrotten så spelade vi brännboll och boboll. Bobollen var lite svår att förstå i början, men när man förstod så blev det lättare. Efter 45 minuter så spelade vi brännboll mot femmorna.  

På torsdagen så hade vi vikarie på idrotten för att  Björn skulle till Finland på Stafettkarnevalen med åk 4. Vi fick springa runt hjorthagen och sen spela fotboll.
På fredagen så byggde vi broar på tekniklektionen med Ulrika. På engelskan så fortsatte vi med "the Bermuda triangel" 

Trevlig helg! 
Vidar och klass 6Inga kommentarer:

Skicka en kommentar