fredag 9 maj 2014

Vecka 19

Denna vecka är summerad av Elias och tisdagens körkonsert är återgiven av Laura.

I måndags skrev några av lärarna arbetsplaner för åk 7 och vi hade därför Solveig som vikarie istället för Christel och Oskar som vikarie istället för Uffe på samhällskunskapen. På bilden fortsatte vi arbeta med tavlan "Skriet". Vi skulle först skissa av den och sedan måla den med vattenfärg. På svenskan i måndags presenterade jag och Åsa våra nyhetsartiklar och i fredags fick vi höra Elviras nyhetsartikel. På måndagens samhällskunskap fick vi lära oss allt möjligt om arbetsavtal och på tisdagen höll vi på med lite om jobb. På matematiken den här veckan gjorde vi kapitel 55 och 56 som handlade om multiplikation med x och division med x. Vi har också haft de nationella proven i fysik. Vi gjorde proven på tisdagen och på torsdagen. Båda proven var en timme långa. Den här veckan har vi också lyssnat på några av de sista presentationerna om påsken. På idrotten i onsdags hade vi innegymnastik och lekte Harry Potter-kull och luftboll, men det blev ett litet missförstånd innan vi kunde börja. Förskoleklassen övade på sin musikal i idrottshallen när vi skulle ha idrott. Vi fick därför vänta till kvart över ett innan dom blev klara och vi kunde börja med idrottslektionen. På musiken har vi den här veckan spelat gitarr och sjungit. //Elias

På tisdagskvällen var det körkonsert i gympasalen. Klockan halv 7 började konserten. Det var massor med folk där. Den första låten sjöng kören från årskurs 1. Den hette Regn-Rock + Rock Rock Bad-Rock. Jag tyckte att de hade väldigt roliga rörelser i låten. Efter det sjöng åk 1 och 2 ”Har du ont i magen och Bä bä vita lambada”. Efter det sjöng åk 1 och 2 ”Tänk om alla människor”. När den var slut sjöng åk 2 ”Mamma Mia”. 

Sen var det dags för instrumentuppträdanden. Blanca och Mira från Tigrarna spelade blockflöjt. Efter det spelade Elvira från våran klass och Nova från åk 5 tvärflöjt. Därefter spelade Maja från Vargarna cello och Maarit spelade med. Jag tyckte att alla var jätteduktiga och det lät väldigt fint. 

När alla hade spelat klart var det dags för kören från åk 5 och 6 att sjunga ”Only you”. Det gick jättebra och jag tyckte att det var väldigt kul att sjunga. Efter det var det dags för kören från åk 3 och 4 att sjunga ”Vem kan segla”. I början så sjöng solister och sen sjöng alla tillsammans. Jag tyckte att det var väldigt modigt av solisterna att sjunga helt själv. 

Därefter stannade åk 3 och 4 på scenen och Majken från våran klass kom upp. De sjöng ”Utan dina andetag”. De första 2 verserna sjöng Majken själv och därefter sjöng åk 3 och 4 med Majken. Jag tyckte att Majken var väldigt modig! 

Efter det sjöng åk 3, 4, 5 och 6 tillsammans ”Rolling in the deep”. Jag tyckte att det var jätteroligt att sjunga den låten. Det var väldigt svängigt. 

Därefter gick alla körer upp på scenen och sjöng kanonsången ”Sjung en kanon med oss”. Efter det var konserten slut. 

Jag tyckte att konserten var väldigt rolig. Det var massor med publik. Jag tyckte att det var en väldigt rolig kväll.

//Laura     

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar