torsdag 21 mars 2013

Vecka 12

I måndags började vi med ett bokrecensionsprojekt i klassen. Eleverna skall innan sommarlovet recensera 3 böcker var och presentera dem på olika sätt. Den första recensionen skall ske muntligt. Eleverna läser gärna och ofta så det ska bli intressant att höra och se vilka böcker de väljer inför projektet. Några elever har redan denna vecka börjat presentera sina recensioner och de har gjort ett bra jobb med sina förberedelser.

I biologin håller vi som bäst på att lära oss om vårt skelett, våra leder och muskler och det är alltid lika roligt att delta i diskussioner med eleverna. De diskuterar och berättar ivrigt om egna erfarenheter och frågar intresserat om saker de inte vet. 


I matematiken har vi denna vecka jobbat med addition och subtraktion av positiva och negativa heltal. 

På slöjden tillverkar åk 5 hopprep för tillfället. Under arbetets gång får eleverna lära sig att hyvla, borra, sandpappra och använda brännpenna.


På gymnastiken i tisdags hade åk 4 och 5 basket, dans och yoga. Eleverna fick på slutet hitta på egna dansrörelser och instruera sina kompisar och resultatet blev riktigt bra och framförallt roligt! Här nedan ser ni några bilder på elevernas yoga med bl.a. solhälsningen och därefter dans.  

 
På engelskalektionen dramatiserade vi "Little Red Riding Hood". Eleverna tog uppgiften på största allvar och spelade sina roller med inlevelse. Uppvisningarna lockade till många skratt. Det bor nog en liten skådespelare/skådespelerska i dem alla.

Påsken närmar sig och vi har därför på musiken övat inför påsksamlingen i kyrkan nästa veckas torsdag. De sånger som barnen ska framföra där är "Se vi går upp till Jerusalem", "Tom är graven i klippan" och "Dina händer är fulla av blommor". 

Trevlig helg! 
Christel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar