torsdag 7 mars 2013

Vecka 10

Speedskrivning  om vinterexpeditionen i Romme. 


Vi samlades klockan 6.15 på parkeringen. Man fick vänta ett litet tag på att alla var där. När alla hade kommit dit så åkte vi. Bussen gick vid klockan 06:30. Bussresan tog ungefär två och en halv time. För att roa oss på bussen så sjöng vi eller lekte lekar. Väl framme i Romme Alpin så gick de som inte hade några skidor till uthyrningen. Dom som hade skidor satte på sig utrustningen och gick till barnbacken och åkte där tills alla hade kommit. När alla hade tagit på sig skidorna så åkte vi i barnbacken kanske tjugo minuter, sen skulle man dela in sig i grupper. De som ville åka i stora backar gick i en grupp och dom som bara ville köra gröna backar gick i en annan grupp. 

När alla åkt ett tag tog vi en lunch. Vi fick antingen hamburgare eller köttfärssås och spaghetti. Sedan delade vi upp oss i grupper igen och åkte ett ganska långt tag. Efter det fick man åka fritt i en timme. Det var många roliga namn på backarna. De svarta hette till exempel Solstinget, Götes brant och så var det någon till som jag inte kommer ihåg. Det fanns också några som hette Prästslingan, Gruvvägen, Esset, Bo’s, Avenyn, Mossen, Älgkyssen, Skogsriskan, Hemvägen m.fl. Sen fick man bulle och blåbärssoppa. 

Mellanmål i backen

Efter det så gick alla och samlades vid bussen igen för vi skulle åka hemåt. När vi var hemma så väntade föräldrarna på oss. Det var en jätterolig dag och alla hade det bra. För vissa blev det ganska sent som föräldrarna kom men ingen blev kvar på skolan över natten. //Alla elever i åk 5Glada miner i backen

 Det var inte det lättaste att få av sig pjäxorna.


Trevlig helg!
Christel och alla elever i åk 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar