fredag 15 mars 2013

Vecka 12

I tisdags var det brandövning på skolan. Alla elever och hela personalen hade då möjlighet att träna på hur varje klass skall göra i en situation då det skulle brinna på riktigt. Eleverna gjorde väl ifrån sig och alla utgångar och brandvägar fungerade som de skulle.


I torsdags ordnades en välgörenhetskonsert i Mariefreds kyrka. Den hölls till förmån för flyktingbarnen i Syrien och hade temat "Barn hjälper barn". Gripsholmsskolans kör samt eleverna Adam och Philip Jonströmer uppträdde där tillsammans med många andra grupper och solister från bl.a. Mariefredsskolan. Gripsholmsskolans kör uppträdde med två sånger; "Vänskapens sång" och "Can you feel the love tonight". Det var ett brett program med både solosång, körsång, pianospel, fiolspel och diktläsning. Generalsekreteraren för svenska FN Linda Nordin höll tal och berättade att 100 kronor räcker till mat för en liten familj i en vecka. Kyrkan var fylld med människor som ville hjälpa till och stämningen var fin. Det var en mycket trevlig kväll.


Det bästa med veckan:


Att kören sjöng på välgörenhetskonserten eftersom att jag tycker att barnen i Syrien kommer att behöva dom pengarna// Lykke (medlem i kören)

Det bästa med den här veckan var att jag fyllde år! //Johan

Det bästa den här veckan var på träslöjden. Då gjorde vi som hopprepshållare. Vi är inte helt klara än//Felix


Det var bra att vi hade en studiedag! Man fick vara hemma och ta det lugnt en dag liksom. Ja, eller inte. //Nike<3

Den här veckan på träslöjden har vi gjort hopprepshållare det var kul. Jag är nästan klar//Elias

 


Jag tyckte att det var roligt att vi i kören sjöng på välgörenhetskonserten.// Laura


Jag tyckte det bästa med den här veckan var när vi var på välgörenhetskonserten. Skolans kör sjöng och jag läste en dikt. Jag lämna också över lite pengar som skolan skänkte till välgörenhet. 
Kören sjöng vänskapens sång och can you fell the love tonight.
//Isabelle 

I veckan så har vi inte haft så mycket musik för att treorna hade nationella prov så vi fick inte störa dem så Christel hade istället en presentation om Tysklands musik vi fick lära oss om några konstiga instrument och vi fick även titta på en video på en som joddlar.//Vidar

Den här veckan har vi jobbat med stora tal i matteboken. Vi har haft en välgörenhetskonsert, vi i kören sjöng "Vänskapens sång" och "Can you feel the live tonight". Vi har inte kunnat öva på musiken så mycket för treorna (som har klassrummet bredvid) hade internationella prov. Isället så tittade vi på en presentation som handlade om gamla instrument som hette konstiga namn. 
//Åsa


Denna vecka har vi inte gjort så mycket. Så det är lite svårt att säga vad som varit bäst, men jag tror att det bästa varit är att vara med vännerna på rasten och haft det roligt! // Sanne 

 Det har varit roligt för vi har fått vara i gymnastiksalen på "Eftis" // Emil

Jag tycker nog att spela fotboll på rasten var roligast den här veckan. //Klara

Jag tycker att bilden var kul igår när vi skulle göra en egen serie, med temat Africa. //Virginia 

Jag tycker att det bästa med veckan var att vi fick göra serier på bilden. // William

Jag tyckte att bilden i går var jättekul när vi skulle göra en serie med Afrika tema.//Olivia

Jag tyckte Afrikaserien var kul.///Amanda

Jag håller på att läser en jättespännande bok på tystläsningen, så jag tycker det har varit roligast //Majken

Trevlig helg!
Christel och eleverna i åk 5
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar