fredag 1 mars 2013

Vecka 9

Denna vecka har varit händelserik. I måndags hade vi besök av några medlemmar från SSL. De berättade om sin resa till Tanzania. De visade bilder från sin resa och från skolan i Mbuko. De berättade om hur glada eleverna och lärarna på skolan där hade blivit över de pengar som vi samlat ihop till dem. För pengarna införskaffades skolbänkar och material till eleverna. Det är fint att kunna hjälpa till! 


I onsdags hade vi skypeträff med Renata Chlumska. Tillsammans diskuterade vi vad attityd är och hur viktigt det är att ha en god attityd och inställning till det man gör. Vi diskuterade också hur man kan påverka sin egen inställning och attityd till olika saker och vad som sker då man påverkar den till något positivt. Verkligen tänkvärt!

Dessa två bilder är tagna i höstas då Renata besökte oss.

Idag har vi haft besök av Hans Lundén. Han har gjort två animerade filmer som heter ”Kor och hästar” och ”Stjärnfrakt”. Filmerna handlar om hans barndom och om hur han då han var liten hade felaktiga uppfattningar om olika saker. Han berättade om det arbete han lagt ner på detta projekt och om hur han hade gjort. Han visade de bilder som använts i filmen och berättade att han sammanlagt använt ungefär 100-200 bilder.
Arbetet med allt från planering, tankearbete, tillverkning av bilder, skrivande av bildmanus samt filmandet i sig hade sammanlagt tagit ca ett år. Inkommande vecka kommer vi i klassen att jobba med rörliga bilder i serieformat som en fortsättning på detta.Hans Lundén på besök.

Han berättade om sitt arbete med sina animerade filmer.

En av filmerna hette "Kor och hästar".

Trevlig helg!
Christel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar