onsdag 8 maj 2013

Vecka 19

Den här veckan har sommarvädret kommit till Mariefred och vi har försökt ta vara på det så mycket som möjligt. I tisdags hade vi uteskola och räknade matematik på gräsplanen. Eleverna var flitiga och njöt av att få vara utomhus. 


'

Idag onsdag hade åk 4-5 besök av Lisa och Sofia som nyligen varit till Afrika och nu åker runt i skolor och berättar om sin resa. Lisa och Sofia kommer ursprungligen från Mariefred, men går nu på en folkhögskola i Örnsköldsvik.


De berättade om sitt besök på Nakuru 3:16 som är ett hem för kvinnor och barn som tidigare bott på gatan. De berättade också om Regina som startade hemmet för 7 år sedan. På hemmet får kvinnorna lära sig tvätta kläder, laga mat och städa. De får också gå i skola. Därutöver har kvinnorna och barnen som bor där, tillgång till läkare och sjukvård. Målet är att kvinnorna efter ett tag skall klara sig på egen hand.
Vi fick också höra om hur en vanlig dag kan se ut för Grace, en 10-årig flicka som bor på hemmet Nakuru 3:16. Därutöver pratade Lisa och Sofia om mänskliga rättigheter och visade bilder på olika afrikanska djur på ett zoo som de besökt i Uganda. 


Eftersom skolveckan är extra kort denna gång så önskar vi alla ett skönt Kristi himmelsfärdslov!
Christel och åk 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar