fredag 19 april 2013

Vecka 16

Veckan började med ovanligt få elever på plats. Några av pojkarna har varit på ishockeyturnering i Esbo och gjort väl ifrån sig. Resor och förkylningen har också hållit några elever hemma och på annat håll i världen så det kändes tomt i bänkraderna, men dag för dag kom en efter en tillbaka. 

I måndags och i torsdags presenterade Lykke, Klara, William och Laura sina bokrecensioner. De hade valt att recensera böckerna Jojjes ljuvliga medicin av Roald Dahl, Starcrossed Helena av Josephine Angelini, Minecraft av Linus Larsson och Daniel Goldberg samt Kitty och mysteriet på operan av Carolyn Keene. De gjorde ett fint jobb och många blev intresserade av att läsa deras böcker.
I bildkonst har vi denna vecka börjat jobba med abstrakt konst i form av geometriska figurer. Inspiration har vi denna gång fått från den franska målaren, grafikern och författaren Robert Delaunay. Inkommande vecka kommer också matematiken att handla om geometriska figurer så temat passar in även där.Elevernas bilder är ännu långt ifrån klara men här nedanför ser ni åtminstone ett smakprov på vad som komma skall.

 

I matematik har vi under veckan förberett oss inför fredagens prov. På tisdagens gymnastik stod fotboll på programmet. Eleverna fick beröm för sitt goda uppförande av gymnastikläraren Linda. Trots att det regnade oavbrutet i två timmar var det idel glada miner och positiv inställning från elevernas sida. Mycket trevligt att höra! Bra jobbat! 

Mats Lexell håller på med sitt kandidatexamensarbete inom IT och han var med oss i klassen i onsdags och hjälpte oss att installera ett skrivprogram som undersöker hur barnen skriver. Han har utarbetat detta program som en del av en språkstudie och Gripsholmsskolans elever deltar anonymt genom att skriva några texter. Med hjälp av dessa texter utför Mats sin språkstudie, som till slut eventuellt kommer att leda till ett nytt program.I engelska har vi jobbat med filmer och skådespelare. Vi har skrivit en fritext om "My idol". Eleverna fick välja bland skådespelare och musiker och skriva om dem och samtidigt berätta varför de tycker att de är bra. På musiklektionerna har vi också jobbat vidare med IT-presentationerna om musiken i Europas länder.

I fredags fick vi ett trevligt besök av en klasskompis. Det uppskattades av alla!

Det har varit en riktigt bra vecka!

Trevlig helg!
ChristelInga kommentarer:

Skicka en kommentar