fredag 7 oktober 2011

Vecka 40

I måndags samlades hela skolan i Mariefredskyrkan och firade Internationella Barndagen.

I matematik har vi jobbat med multiplikation i flera led. Det gäller för eleverna att vara extra koncentrerade på uppgifterna för att uträkningen ska bli rätt. Vi pratade i klassen om att det inte är bara i matematik man behöver vara fokuserad. Det är i många yrken det är otroligt viktigt att vara totalt fokuserad och inte låta sig distraheras av externa ljud bl a en hjärnkirurg kom en elev på och en läkare och en sjuksköterska måste vara oerhört noggrann ibland när det handlar om människor liv.


Den här veckan har vi haft Friluftsdag ute i Hammaren. Aldrig har jag som lärare tidigare haft en så trevlig utedag med klass 4. Vädret var helt på vår sida och eleverna gillade tipspromenaden, kompismassage.

Idag fredag har eleverna fått presentera en berättelse eller egen skriven faktatexter från lektionerna historia eller geografi. Vilka fantastiska presentationer vi fick ta del av med långa spännande berättelser och äventyr. Måste upplevas för att förstå.

Här är några bilder med lärarens och elevers kommentarer om veckan:

På rasten uppe i äppelträdet.

Läsa med boken i hand på rasterna har varit populärt då vädret varit fint.
Jag läser star wars episode 1 det mörka hotet Linus.


Här har vi vart på tipspromenad i Hammaren. Vidar

Eleverna tog del av en tipspromenad med uppgifter av varierande slag t ex hitta synonymer, samla olika växter, samarbeta och uppskatta.

Gott samarbete.

Vi sätter lapparna i rätt ordning.

Den här övningen heter vem ska bort. Elias

Vem ska bort. Fyra olika bilder på pappret, eleverna ska diskutera i par vem de tycker att ska bort. Inget är rätt eller fel.


Bilda så många ord du kan av dessa bokstäver. Bonus: Bilda ett enda ord med alla bokstäver, många kom på att ordet var GRIPSHOLMSSKOLAN.

Här skulle man göra ett fantasidjur av naturmaterial och därefter hitta på ett namn, ålder osv till djuret.

Vi skulle bygga en figur av en sten, en kvist och ett löv. Jag och Gustaf byggde en figur som hette Svante. Han gillar Svampbod och lite mer sen kommer jag inte riktigt ihåg. Klara
Vi har haft det jätte kul med montebike det var hur kul som helst.OliviaHär räknas makaronerna i burken, det var långt över tusen.

Laura och Isabelle räkna makaroner. Laura och Isabelle


Ååå, vad hon är gullig och med hennes söta gossedjur, kram silke;)

Världens sötaste unge! Nicoline Stefans systers barn! Världens sötaste!Klara
Ja verkligen världens sötaste unge! VirginiaKompismassage

Vi hade jättekul på friluftslivet tycker jag (Åsa)

Första gången Majken sa att de var bra på lenge.Gustaf

Kompismassagen handlade om en berättelse ute i naturen. Eleverna gjorde massagen med fullaste inlevelse.

Efter lunch var det dags för nya äventyr tillsammans med Calle (Vidars far). Det blev en riktig mountainbike-tur ute i skogen.

Till lektionen Heartware skulle eleverna intervjua någon hemma eller i släktet och göra ett släktträd. I torsdags visade eleverna sina släktträd för varandra i smågrupper.

Verkligen fint släktträd med fotografier och andra finesser.


Med en händelserik vecka önskar klasslärare Stefan och klass 4 alla en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar