fredag 30 september 2011

Vackert höstväder = trevliga uteaktiviteter

Den här veckan har eleverna lärt sig hur man söker på Google. Det har de vetat länge, men vi gick igenom hur man med rätt sökord finner det man söker på ett enkelt sätt. Vi funderade även på hur man vet att en internetsida man letat upp är tillförlitlig. T ex om man skriver Emil får man upp alla som heter Emil i hela världen. Skriver man Emil i Lönneberga visar sökresultatet endast på de som heter just så. Skriver man Emil Lönneberga Vimmerby, då specificerar man sökningen ytterligare. Små ord som och är onödiga. Vill man leta efter en speciell film kan man använda citattecken för att hitta den snabbt t ex "Nya hyss av Emil i Lönneberga". Det gäller även att se på domänen så har man lite koll på om internetsidan är tillförlitlig eller inte.

Jag och Amanda brukar sitta i äppelträdet och äter frukt". Nike

Hannah lekte med klass 4 ute i det vackra vädret.

Utelekar

När de andra klasserna hade friluftsdag var fyrorna ensamma på skolan. De bara njöt av att få leka ensamma på skolgården. Här ser vi servitriserna Laura och Isabelle som serverar en efterrätt åt Hannah på Hotell och Restaurang Sveaborg.

Vacker dekorerad efterrätt.

Lykke och Åsa bygger.

Vi har byggt en jätte fin koja och Hanna har lärt os lite tyska och berättat om traditioner i Tyskland och om sig skälv. Sanne :-)

Hannah berättar om sitt hemland Tyskland. Eleverna är mycket intresserade.

Här lär Hannah ut några tyska ord och fraser.

På lektionen i Heartware fick eleverna rita sitt släktträd så mycket de visste. Hemuppgift till nästa gång blir att de får intervjua föräldrarna eller någon annan släkting och ta reda på mera, bl a namn, yrken, födelseort, språk och annat som kan vara trevligt att veta om ens släkt. Nästa vecka ska eleverna få presentera sitt släktträd inför de andra i smågrupper. Layouten är valfri och eleverna väljer själv hur mycket tid de vill lägga ner på uppgiften. Själv väntar jag med spänning på att få höra eleverna berätta. De blev mycket motiverade och några ville redan under första diskussionen berätta om sin släkt.

Här ritar Nike sitt släktträd.

Träslöjd.

Här sågas det.

Samarbete på träslöjden.

Vi lämnar en mycket trevlig arbetsvecka bakom oss med duktiga elever och många intressanta lärorika diskussioner.

Njut av det vackra höstvädret i helgen och så träffas vi i oktober nästa gång!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar