torsdag 24 mars 2011

Stafettkarnevalen, dans och rädslor

Tre av flickorna i 3:an skriver:

Vi har tränat stafet med Long. Och det var världens roligaste.

Vi gjorde: Många övningar..

Roliga var dom!. Klara.

Vi har börjat med att träna det är jätte kul,sen har vi börjat med klockan i matten. vi längtar efter Stafetkanrnevalen!! det är kul att träna med Long han är duktig på att träna oss det är lite jobbigt men det ska det vara!! Virginia.

Stafetkanrnevalen är den 19 maj till 22 maj dessutom fyller jag år den 16 maj hihi! Åsa.Dans

Eva från Dans i Sörmland träffar eleverna under fyra lektionspass. Eleverna får röra på sig på olika sätt till musik. Det kommer att bli en föreställning framöver där klass 3:s tema är Sopberg och sopsortering. Temat för vårterminen är Hållbar utveckling och därför passar sopsortering helt ypperligt. Musiken gillar eleverna, Eva är verkligen med i tiden eftersom hon valt att använda den högaktuella låten Popular med Eric Saade. Det ska bli "popular" att sortera sopor helt enkelt. Eleverna kommer att få klä ut sig till bl a troll, vättar, älvor, skogsrå och häxor. Vi väntar med spänning på föreställningen den 13 april.


Kommunikation och rädsla

Kommunikation bland oss mänskor är så viktigt både bland barn och vuxna. I skolan jobbar vi ständigt med att lära barnen kommunicera. Vi strävar efter en öppen och rak kommunikation, där eleverna ska respektera varandras åsikter och respektera de olika personligheterna som finns. När man är trött och inte tänker efter händer det lätt att man säger något opassande och att ens kroppsspråk, miner och gester kan tolkas som negativt i betraktarens ögon. Då uppstår det lätt missförstånd och det kan bildas schismer. Ibland styrs kommunikationen av olika rädslor som kan handla om att inte bli omtyckt, att inte duga, att verka dum, att bli osams, att inte ha någon att leka med på rasten.


Genom dagliga samtal i klassen, personliga samtal med olika lärare och elever samt eq-undervisningen (tjej- respektive killgrupp) jobbar vi ständigt med att få ett så trivsamt skolklimat som möjligt. Och det bästa är att vi ser resultat. Självklart går det ibland bättre och ibland sämre, men det viktigaste är väl ändå att vi är på väg i rätt riktning och att vi ALLA är på väg åt samma håll som i Gripsholmsskolans lystringssång: Vi på skolan hjälper varann...


PÅ fredag eftermiddag och på lördag kommer hela personalen att få fortbildning med temat Trivsam skola. Det handlar just om detta att få verktyg till att förebygga och bygga upp ett trivsamt skolklimat.

Inom de närmsta veckorna kommer eleverna på skolan i samarbete med Renata fundera kring rädslor och hur vi kan övervinna dessa. Vi börjar i klassen med diskussioner, därefter får eleverna skriva ner sina rädslor på sina datorer. Slutligen presenterar vi dessa för Renata i mitten av april.

Vilken är din rädsla och hur kan du bli vän med den?


/Magister Stefan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar