fredag 28 mars 2014

Vecka 13

Hej!

Jag tänkte berätta om denna vecka. I början på veckan så hade vi nationella prov, i matte. Det var jättekul! Första provet i måndags var inte så svårt, men talardelen i onsdags var lite svårare. 
Sen på Uffes lektioner i samhällskunskap så har vi visat upp vår teater, som vi övat på i några veckor nu. Vi skulle visa hur en rättegång gick till. Det var superkul! 
MVH Majken. 

Hej! Den här veckan har vi fått besök av Sabina och Anna. De är syslöjdslärarstuderanden från Pedagogiska fakulteten i Vasa, Finland. De skulle vara med oss och karda ull. Men egentligen kardade vi den inte. Vi fick bara sätta ihop den. Så vi fick ta mycket färdig kardad ull och lägga upp det på en bricka, sedan hade man varmt vatten på och såpa. Sedan skulle vi massera in det i ullen. Det gick bra. Det blev som fina små mattor. Väldigt kul! 
Ibland fick man gå till diskbänken och krama ur det kalla vattnet och sedan fick man hälla på mer varmt vatten. Till sist blev ullbitarna torra och nu ligger de och väntar uppe i slöjdsalen. Undrar vad som kommer hända med dem Här nedanför ser ni några bilder från syslöjden. Trevlig helg!
MVH Åsa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar