fredag 14 juni 2013

Vecka 24


Sommarexpeditionen 2013 
av Johan

I torsdags så samlades vi kl. 8.30. Vi skulle ha sommarexpedition. Först så skulle vi cykla 2 mil. Vi stannade på två ställen för att dricka. Det var en jätterolig sak när vi cyklade förbi en hage med två hästar så började dom två hästarna tävla med oss, dom vann mot oss :).
Det var kul. Efteråt så skulle lärarna dela upp oss i grupper, jag vart med min mamma o Lucas i 4:an. Efter att vi blivit indelade i våra grupper så skulle vi göra mat i stormkök SJÄLVA. Då fick vi äta köttbullar, makaroner pilsnerkorv, gurka och majs. 
Jag åt köttbullar med makaroner, efter så gick jag och badade med William, Vidar, Gustaf o Emil. 

Det var varmt i vattnet! Efter så täckte alla mig med sand. Jag var typ det heliga svävande huvudet, eller den där typ katten i Egypten men efter en lång stund senare så orkade jag inte mer så jag reste mig upp. Det var svårt att få bort sanden. Sen diskade vi dom grejerna vi använt till maten. Sen så skulle vi paddla kanot tillbaka. Det var jobbigt för jag hade ont i min vänster arm. 

När vi kom fram efter mindre än 1 timmes paddlande så fick vi tvätta kanoterna, det tog inte så lång tid. 
Därefter så fick vi grillade hamburgare. Jag tyckte dagen var bra. Det var sol hela tiden fast det blåste lite, men annars så var det väldigt roligt!!! 

Sommaräventyr 12.06.2013 
Årskurs 4 & 5
av Laura

Klockan halv nio skulle man samlas vid skolan och klockan nio skulle vi cykla därifrån. Vi åkte till Taxinge. Det tog ungefär två timmar och det var 20 km långt. Vi hade två drickspauser. När vi kom fram till Taxinge strandbad så låste vi fast cyklarna och hade en samling. Man blev indelade i grupper. I den gruppen som jag var, var också Sanne och min mamma. Min mamma var med på äventyret. Vi lagade mat i stormkök. Vi lagade pasta, köttbullar och korvar men det fanns också majs och gurka. Det gick väldigt snabbt för oss att laga maten. Vi åt och det var jättegott. Sen skulle man diska i sjön, det var kul. En av våra kastruller var så brända att det inte gick bort. Om man ville så fick man bada. Jag badade inte , men Ellen och jag gick runt i vattnet. Vi hittade en mussla. Vi öppnade musslan och i den så var fortfarande djuret kvar och det var levande. Det var lite äckligt. Sen fick vi efterrätt, det var grillad banan med smält choklad. Jag tyckte att det var jättegott. Sen kom kanoterna. Vi gjorde oss beredda att åka. Vi åkte 6 km och det tog ungefär en och en halv timme. Vi åkte från Taxinge till skolan. Jag satt längst fram, Sanne satt i mitten och pappa satt längst bak. Alltid när det kom en våg så blev jag blöt. Vi åkte också på en sten och det var läskigt. Men det hände inget som tur var. Vi var den tredje kanoten som kom till skolan. Sen fick man putsa kanoten med en svamp och lägga upp kanoten på ställningen. Som avslutning grillade vi hamburgare. Jag tyckte dagen var rolig men efteråt var jag väldigt trött. Jag tyckte det var roligt laga mat på stormkök.       

 

'Tack för ett fantastiskt sommaräventyr! Det här gör vi gärna om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar