tisdag 28 september 2010

Hösten är här

Vackra höstmorgon på skolgården


Elever som flitigt läser sin läsebok

Ljuddämpningsplattor gillar vi. Det har varit betydligt skönare arbetsro i klassen denna vecka. Det går att viska utan att rösterna ekar från sida till sida. Nu väntar vi även på att införskaffa gardiner. En elevs farmor har lovat att sy gardinerna. Så då är frågan ska gardinerna vara ljusa eller mörka, långa eller korta, färgglada eller enfärgiga, stiliga eller barnvänliga. Blir spännande att se vad vi kommer fram till.

Killarna i klassen och de flesta tjejer har lärt sig att toabesök görs tyst, det vill säga att man viskar till läraren att man går ut ur klassen. Det fungerar verkligen fint för de flesta. Vi övar ännu med några tjejer att man går på toalett endast vid behov, inte för att komma undan eller för att diskutera annat utanför klassen.

På religionstimmen blev det livat. Eleverna var flitiga att diskutera jordens uppkomst, sen kom de även in på olika religioner och krig. Det jag vill poängtera med religionsundervisningen som jag förmedlat till eleverna är att alla bör känna till lite grann vilka religioner det finns i världen. Okunskap kan leda till missförstånd och fördomar, det vill vi undvika. Vi bör även respektera varandra på vilket sätt vi tror och är som individer. Eleverna bör även känna till varifrån alla våra traditioner kommer ifrån att de flesta har bibliskt ursprung osv.

Några av elever säger så här
Det har varit kalt och myggorna har försvunnit och det har varit en jätte bra vecka.
Linus.

Jag tycker att det har varit en ganska bra veck och på idrotten så leker vi ju leken skatt jakt
och det tycker jag är kul det är min favorit lek
Klara.

William blev in vald som första representant i rektors elevråd.

1 kommentar: