onsdag 8 september 2010

Datorer
Datorer till alla
Den här veckan var det fest i klassen kan man säga. De nya eleverna fick sina datorer. Ni ser vilka glada ansikten det var i klassen. De elever som haft dator förut fick hjälpa de nya eleverna och visa hur man använder den, ett bra sätt att öva samarbete och dela med sig av sina kunskaper.

Även myggorna verkar fortsätta att festa, det är fortsättningsvis en hel del myggor ute på skolgården. Vi håller fönstren stängda för att hålla alla myggor ute.

Ny rutiner i matsalen fungerar bra. Klasserna äter med 10 minuters mellanrum för att det ska bli mindre tryck på i matsalskön. Anu heter hon som städar på skolan och delar ut mat till barnen. För att undvika att vi slänger bort mat i onödan får eleverna be om en mindre portion mat av Anu. Inne i matsalen sitter eleverna härmed tysta på sina platser. När de är klara går de ut på rast. Även vi lärare är utplacerade på olika ställen för att ha bättre koll på eleverna och se att allt går rätt till. Ken har fixat med lugn musik i matsalen, vilket dämpar ljudnivån och ger bättre matro.

Roligt att rutinerna i klassrummet börjat fungera så bra. Eleverna ställer upp på rad utanför skolan varje morgon och väntar på läraren. Vi tar varann i hand och hälsar God morgon. Eleverna ställer även upp utanför klassrummet och väntar tills alla kommit in, dvs inget extra spring innan lektionen börjar. Vi städar även undan i klassen inför varje rast; pennor på rätt plats, läxböcker i väskan osv. För tillfället försvinner det massor med suddgummi i klassen och även förstörs, så där har vi något att jobba på. För övrigt är det snyggt i klassrummet och eleverna har lärt sig att ta ansvar med att städa och hålla ordning... okej då med en liten påminnelse av läraren.

Så här skriver eleverna:
Vi har planterat i våran klub.
Olivia

Vi nya har fått använda våra datorer för första gången jipi!!!!.
virginia

Vi tränar på stafett på jumpan det är kul !
Nike!

På idroten sprang vi runt hjort hagen.
william

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar