tisdag 14 oktober 2014

En riktig utmaning.

En riktig utmaning

Onsdagen den 8 oktober ungefär kl 11.00 började Gripsholmsskolan klass 7 och 6 gå mot Mariefredsskolans stora gympasal. Där skulle vi träffa Renata Chlumska igen för att prata om Heartware. Heartware är kunskap om hur man ska kämpa på och förgylla sina mål. Det handlar också om kämparglöd och samarbete. 

När vi kom till Mariefredsskolan fick vi först vänta lite grann på att få komma in. När vi väl var inne i den enorma gympasalen såg vi att det var upp delat i fyra avdelningar. Vi blev indelade i fyra olika grupper så att det skulle bli lättare.

 I den första skulle Renata berätta om utrustning och andra saker nödvändiga för att bestiga berg. Det inkluderade sovsäck, skor, dubbar, frystorkad mat, vattenflaska, termos, vantar, mössa, klättrings redskap och mycket mer.

Nästa avdelning var en is spricka. Där hade lärarna lagt ut en stege på två plintar. Det här var vår ”Is spricka”. Vi skulle gå över stegen för att komma till andra sidan. Uffe hjälpte oss vid denna statinon. Han visade oss lite olika sätt för att komma över. På slutet fick vi pröva att komma på egna sätt och tekniker för att Komma över.

Vid den tredje stationen fick vi gå på en lina som var spänd mellan två pinnar. Ulrika hjälpte oss här.  Det fans en plint i mitten. Jag tyckte det var jätte svärt och ramlade hela tiden. Efter ett tag tog Ulrika bort plinten och man fick gå rakt över. Jag lyckades inte. 

Den sista stationen var klättring. Här hjälpte flera lärare oss efter som att säkerhet är det viktigaste när det kommer till klättring. Man fick välja på fyra banor. Den längst till höger var svårast fast den var rakt upp. Den som kom efter det var enklast och gick också rakt upp. Nästa var rak, men på toppen var det en ut skjutande ramp.  Den sista hade en kub högst upp.

När man hade varitpå alla stationer fick man gå tillbaka.
/ Lykke.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar