fredag 26 augusti 2011

Rutinerna sitter redan nu!

Nu har det gått 1 1/2 skolvecka sedan sommarlovet. Som lärare kan jag konstatera att arbetsron, arbetsglädjen är den bästa någonsin. Vi har ett rymligt klassrum vi gillar, alla känner varandra från början av läsåret, vi känner till rutinerna och allt känns mera tryggt än tidigare år när vi startat. Detta kommer att bli ett toppenår på många sätt.

Vi körde igång med matematikboken "Min Matematik" och eleverna räknade flitigt. Visst är det härligt att se att de barn som kommer in först från rasten tar fram boken och börjar räkna på ett nytt kapitel tills de andra eleverna kommer in. Varje dag kör vi tre huvudräkningsuppgifter då jag som lärare läser en text som ska lösas. Svaret skriver eleven i sin mattebok. Inkommande fredag ska vi passa på att gå ut i naturen lite och räkna matematik där.

Historiaboken är mycket intressant och vi kom precis igång med den. Det blev diskussion om bl a hur man använde lie och fotogenlampa förr i tiden.

Roligt att rutinerna fungerar så bra. Viktigt att alla är på plats på morgonen kl 8.00. Detta har vi tjatat om en hel del, men det är också så viktigt att få en god start på morgonen och vara på plats då dagsschemat presenteras. När alla kommer på morgonen ställer de upp utanför klassrummet och tar mig i hand och säger God morgon. Viktigt också att eleverna lär sig att titta varandra i ögonen då man hälsar. Även när dagen är slut skakar vi hand och säger Tack för idag eller Vi ses imorgon! En dag glömde jag bort att ta i hand och då kom eleverna och sökte upp mig och sa Tack för idag, härligt!

Här är lite bilder från veckan:
Ha en fin helg önskar Stefan som ligger i feber!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar