onsdag 20 oktober 2010

Dans, gardiner, FN-dag och SNÖ

Glada elever som säger: TACK!
Läs längre ner hur det kommer sig att treorna är så glada och tackar.


Under två veckor har eleverna fått glädjen att ta del av dans med Eva från Scenkonst Sörmland. Eleverna har fått visa sin rytmkänsla, smidighet och sociala förmåga. Man märkte hur eleverna trivdes då de fick röra på sig till musik, gå på ett långt och fint tyg, klappa händerna i takt. Trevlig, men mycket pratig grupp tyckte ledaren.

FN-dagen på kommande och vi diskuterade i klassen barnens rättigheter. Treorna gillar verkligen att diskutera och vi glömde nästan bort att fortsätta med engelska, så ivriga är treorna på att delta. Kul! Vi kom bl a in på att man ska respektera och behandlas lika oavsett kön, härkomst, religion, sexuell läggning, kulturella skillnader och eventuella funktionshinder. Vi har övat sånger som har med FN-dagen att göra. Speciellt sången "Våra händer" har barnen blivit duktiga på och texten har ju verkligen en god innebörd. En del av texten lyder så här: Våra två händer är gjorda för att passa i nån annans. Inte bara inför FN-dagen utan mer eller mindre varje dag går lärarens jobb ut på att hjälpa barnen hitta sin plats i klassen, hjälpa till med att utreda konflikter, lära barnen förstå hur viktigt ordval och minspel kan vara, hur viktigt positiva ord kan skapa förutsättningar för en god vänskap osv. Detta gäller förstås även vuxna, och vi vet ju att många vuxna även får öva på dessa saker: t ex våra två händer är gjorda för att passa någon annans, tolkar jag som att det är viktigt att försonas och vara vänner.

På svenska skrev alla elever en text på datorn om barnens rättigheter, vad som är viktigt för dem. Det var fina presentationer på fredagen.

Och sen vill vi tacka Isabelles mormor så hjärtligt! Vilka fina gardiner hon sytt till vår klass. Tyget med färgglada djur på. Eleverna fick än en gång vara delaktiga vid inredningen av klassen.


Här hjälps vi åt med gardinerna...


... och då blir det så bra.

Så här skriver några av treorna denna vecka:

Jag och nårgra kompisar bygde en snö gube. Lykke!!!

Roligt att snön har kommit. Olivia

Killarna i klasen bygde en snö bas. William

Det har kommit mycket snö. Linus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar