fredag 27 augusti 2010

Vecka 34, bibliotek
Den första riktiga skolveckan får man väl säga. Eleverna har själva fått delta i att bära in hyllor och att placera dem på lämplig plats i klassen. Viktigt att eleverna får känna sig delaktiga i skolan. De har själva vikt ihop sin egen klasslåda. Den här veckan har huvudtemat nästan varit att få ordning på klassrummet så att det ska bli trivsamt.

I matematiken har vi fått in goda rutiner och alla gör hemuppgifterna galant verkar det som.

Vi har diskuterat väldigt mycket om hur man beter sig mot varandra, att man lägger tillbaka saker man använt på rätt plats för att hålla en god ordning, att man följer klassreglerna för allas trivsel och att vi ska respektera varandra. Detta är ett genomgående tema under skolåret givetvis och bör diskuteras med jämna mellanrum.

En grön matta, ett litet Bonsai-träd, och namnlappar på varje elevs låda gjorde att klassrummet blev mycket trevligare. Nu hjälps vi alla åt alla snyggt och trivsamt. Nu väntar vi bara på plattorna i taket, för det ekar mycket och det är jobbigt för många.

Så här skriver några av eleverna:

Vi haft kul och haft stafet med Long på idroten
klara

Vi har gjort vulkaner i no. William 10 år

Det har varit jätte mycket mygg på rasterna men rasterna var jätte kul. Linus 9 år

Jag Virginia och Maja och Nike gjorde trollspön den ena trollspöt var regn den andra spöt var solitt blixt och snö hagel och regnbågen. Amanda Sente.

Vi har varit på bibloteket och lånade böcker det var väldigt roligt. Sanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar