torsdag 29 maj 2014

Vecka 22

Hej!

Den här veckan har varit väldigt kort. På måndagen hade vi spanska på morgonen. Vi lärde oss olika klädesplagg. Vet du t.ex. vad ”zapatilla” betyder? Pssst, gympasko!  Efter spanskan hade vi bild. På bilden gjorde vi klart ” Skriet” och gjorde pärmbilder till pärmen för att lägga sina bilder i. 

Därefter hade vi övning till skolavslutningen i musiksalen. Femman och sexan ska nämligen tillsammans uppträda med ett nummer. Vi ska sjunga 
” Vart jag mig i världen vänder” och till det ska det vara olika instrument. Jag spelar fiol med Elvira som spelar tvärflöjt. På den här övningen var det bara vi, sexor som övade. I början var det lite krångligt men sedan gick det bättre och bättre. 

Efter övningen hade vi bild igen och där skulle man göra klart sina pärmbilder. Sedan hade vi engelska och där håller vi på med ett litet  ”projekt ”. Där skulle vi svara på olika frågor och skriva en text om det. Frågorna hade med USA att göra och bland annat vapen i USA.

Därefter hade vi samhällskunskap. Men eftersom Uffe var med på Stafettkarnevalsresan var han inte här på måndagen. Istället blev vi indelade i olika grupper och skulle svara på frågor. Först skulle man läsa en text och sedan svara på frågor. Frågorna tyckte jag var väldigt svåra, t.ex. en fråga var: Är det rätt att ljuga? och jag tycker sådana frågor är svåra att svara på. Efter samhällskunskapen var skolan slut.

På tisdagen hade vi som första lektionen slöjd. Jag är i träslöjdsgruppen. Björn var inte här på tisdagen så vi hade en vikarie. På träslöjden gör vi hyllor. 

Efter rasten hade vi övning inför skolavslutningen. Den här gången var också femmorna med och övade. Vi åt lunch och sedan hade vi en lång rast. Efter rasten hade en del av klassen håltimme. Därefter hade vi elevens val. Jag går på kör och den timmen var den sista timmen kör på skolåret. Vi började med att värma upp. Sedan sjöng vi ” Every night” och då kunde man sjunga solo om man ville. På slutet sjöng vi alla möjliga låtar som avslutning.

På slutet av dagen hade vi samhällskunskap. Där diskuterade vi våra svar av frågorna  som vi svarade på i måndags. Alla tyckte väldigt olika men det går inte att säga vad som är rätt eller fel. 

På onsdagen började dagen med musik. Där övade vi inför skolavslutningen. Därefter gick vi till Eken och hade teknik. Vi byggde klart våra broar och lämnade in våra böcker. Efter rasten kom Nina på besök och berättade om 7:an. 

Sedan gick vi till lunch. Efter lunchen hade vi matte. Vi gjorde kapitlen 
” Vi repeterar” och ”Kan du det här”. Därefter var det dags för idrott. Björn var inte här så vi hade Virpi som vikarie. Vi körde bland annat Harry Potter kull. På slutet hade vi avslappning och sedan var skoldagen slut. 

Trevlig helg!
// Laura  och klass 6    

      

      

fredag 23 maj 2014

Vecka 21

Den här veckan har vi på måndagen haft Virpi för att Christel har arbetat med annat och planerat inför 7:an. Först på morgonen så hade vi spanska. Vi fick lära oss namnen på veckans 7 dagar. På bildlektionen så gjorde vi klart pärmbilderna och "Skriet". Vi hade inte Susanna i engelska i måndags för hon planerade också inför åk 7. Vi hade Elviras mamma som vikarie. Vi läste om Bermuda triangeln. På Uffes lektion så fick vi se de nationella proven. 


På tisdagen hade vi först slöjd. Jag har syslöjd och vi håller på med våra armband som vi broderar på. 




Först så mätte vi vår handled så att armbandet passar sen så klippte vi ut tyget efter vad vi hade mätt. När vi hade klippt ut så fick vi välja stygn. Jag valde kedjestygn med fastsydda pärlor. 




När vi hade broderat klart så sydde man ihop båda sidorna och båda kanterna. Knäppet fick man göra själv, men jag sydde fast en knapp och på andra sidan en ögla. 




Efter de hade vi rast och sen prov i musik. Jag tyckte det var rätt enkelt för det var ungefär sådana frågor som vi hade övat på på våra papper. Sen hade vi elevens val. Jag har mandarin i gamla gruppen och vi håller på med olika yrken och med olika meningar. 
På Uffes lektion så avslutade vi vårt projekt men våra bilder med en bondgård, en kyrka, en herrgård och en stad. 

I onsdags så tränade vi inför skolavslutningen men det får ni inte veta något om än. På idrotten så spelade vi brännboll och boboll. Bobollen var lite svår att förstå i början, men när man förstod så blev det lättare. Efter 45 minuter så spelade vi brännboll mot femmorna.  

På torsdagen så hade vi vikarie på idrotten för att  Björn skulle till Finland på Stafettkarnevalen med åk 4. Vi fick springa runt hjorthagen och sen spela fotboll.
På fredagen så byggde vi broar på tekniklektionen med Ulrika. På engelskan så fortsatte vi med "the Bermuda triangel" 

Trevlig helg! 
Vidar och klass 6























fredag 16 maj 2014

Vecka 20

Hej Bloggen!

På måndagen visade 2/3 grupper upp sina filmer som vi gjorde på bilden, så nu är alla grupper klara.

Under tisdagen så hade vi slöjd (träslöjd för mig). På träslöjden så har många börjat med sina hyllor och vissa håller fortfarande på och målar sina klockor. På kinesiskan så kom Nina och visade upp sina bilder och berättade om sin resa i Kina. Det var väldigt fina bilder och intressant att höra på! Under SO:n och historian så fortsatte vi med våra teckningar.

Onsdagen började med musik på morgonen. Vi spelade gitarr och synth. Det var roligt. På NO:n så visade några upp sina projekt om ”Rymden”. Amanda slog rekord i längsta keynotepresentationen. Efter det så hade vi matteprov, med mindre maxpoäng än vad det brukar vara. Det fanns en svår kluring på slutet. Sen hade vi dans på idrotten. Nike och Silke visade upp en egen dans dom gjort. Dom var väldigt duktiga, och förklarade bra så man lärde sig snabbt. Vi tog steg för steg, och jag lärde mig att dom räknar takten i 8:or.



På torsdagen så började vi med spanskan. Sen så körde vi direkt på med svenska och några presentationer. Efter det så skulle vi gå igenom dom nationella proven i geografi med Uffe. När allt det var klart så gick vi upp till IP och körde friidrott.
Fredagen inleddes som vanligt med teknik (temat broar). Efter det skulle jag och Isabelle ha våra nyhetsartiklar. Vi avslutade dagen med engelska tillsammans med Susanna. Temat var yrken.

Trevlig helg!

//Johan och klass 6




Några bilder från veckans danslektion på idrott!








fredag 9 maj 2014

Vecka 19

Denna vecka är summerad av Elias och tisdagens körkonsert är återgiven av Laura.

I måndags skrev några av lärarna arbetsplaner för åk 7 och vi hade därför Solveig som vikarie istället för Christel och Oskar som vikarie istället för Uffe på samhällskunskapen. På bilden fortsatte vi arbeta med tavlan "Skriet". Vi skulle först skissa av den och sedan måla den med vattenfärg. På svenskan i måndags presenterade jag och Åsa våra nyhetsartiklar och i fredags fick vi höra Elviras nyhetsartikel. På måndagens samhällskunskap fick vi lära oss allt möjligt om arbetsavtal och på tisdagen höll vi på med lite om jobb. På matematiken den här veckan gjorde vi kapitel 55 och 56 som handlade om multiplikation med x och division med x. Vi har också haft de nationella proven i fysik. Vi gjorde proven på tisdagen och på torsdagen. Båda proven var en timme långa. Den här veckan har vi också lyssnat på några av de sista presentationerna om påsken. På idrotten i onsdags hade vi innegymnastik och lekte Harry Potter-kull och luftboll, men det blev ett litet missförstånd innan vi kunde börja. Förskoleklassen övade på sin musikal i idrottshallen när vi skulle ha idrott. Vi fick därför vänta till kvart över ett innan dom blev klara och vi kunde börja med idrottslektionen. På musiken har vi den här veckan spelat gitarr och sjungit. //Elias

På tisdagskvällen var det körkonsert i gympasalen. Klockan halv 7 började konserten. Det var massor med folk där. Den första låten sjöng kören från årskurs 1. Den hette Regn-Rock + Rock Rock Bad-Rock. Jag tyckte att de hade väldigt roliga rörelser i låten. Efter det sjöng åk 1 och 2 ”Har du ont i magen och Bä bä vita lambada”. Efter det sjöng åk 1 och 2 ”Tänk om alla människor”. När den var slut sjöng åk 2 ”Mamma Mia”. 

Sen var det dags för instrumentuppträdanden. Blanca och Mira från Tigrarna spelade blockflöjt. Efter det spelade Elvira från våran klass och Nova från åk 5 tvärflöjt. Därefter spelade Maja från Vargarna cello och Maarit spelade med. Jag tyckte att alla var jätteduktiga och det lät väldigt fint. 

När alla hade spelat klart var det dags för kören från åk 5 och 6 att sjunga ”Only you”. Det gick jättebra och jag tyckte att det var väldigt kul att sjunga. Efter det var det dags för kören från åk 3 och 4 att sjunga ”Vem kan segla”. I början så sjöng solister och sen sjöng alla tillsammans. Jag tyckte att det var väldigt modigt av solisterna att sjunga helt själv. 

Därefter stannade åk 3 och 4 på scenen och Majken från våran klass kom upp. De sjöng ”Utan dina andetag”. De första 2 verserna sjöng Majken själv och därefter sjöng åk 3 och 4 med Majken. Jag tyckte att Majken var väldigt modig! 

Efter det sjöng åk 3, 4, 5 och 6 tillsammans ”Rolling in the deep”. Jag tyckte att det var jätteroligt att sjunga den låten. Det var väldigt svängigt. 

Därefter gick alla körer upp på scenen och sjöng kanonsången ”Sjung en kanon med oss”. Efter det var konserten slut. 

Jag tyckte att konserten var väldigt rolig. Det var massor med publik. Jag tyckte att det var en väldigt rolig kväll.

//Laura