torsdag 20 september 2012

Vecka 38


Senaste fredag sprang alla elever skoljoggen. Vi samlade också in pengar till förmån för SOS Barnbyar i Tanzania och det blev en fin slant från Gripsholmsskolan. Bra jobbat! 

I måndags hade vi besök från föreningen SSL (Strängnäs Simanjiro Loiborsoit) och åk 5 fick gå på utställning. Vi fick höra intressanta historier från Tanzania och Mbuko och om hur det är att bo där. Vi fick se olika föremål, leksaker och tavlor från området samt en hel del konst som var tillverkad av massajer och som Ing-Britt, Inga-Britt och Kjell hade fått som gåva.

I torsdags hade eftis och skolan stängt p.g.a. personalens studiedag. Denna vecka blev därför något kortare än vanligt.

Trevlig helg!
Christel


Bilder från utställningen


Besök från SSL








Karta över Afrika.


Tanzanias flagga.








Kjell berättar om massajerna.


Inga-Britt visar bilder från skolan i Mbuko.



Ormskinn, skor och redskap.


Uppskattad leksak från Tanzania.





                                          Massajernas smyckeskonst

fredag 14 september 2012

Vecka 37


I måndags invigdes vår nya fina matsal, Pikku kamari. Pikku kamari är finska och betyder lilla kammaren. Invigningen var högtidlig och samtidigt fick rummets maskot Rocky sitt namn. Åk 4-5 fick delta i invigningen eftersom de har den stora förmånen att få äta i denna matsal. Elever, lärare och rektor Nina blev bjudna på saft och bullar och fick njuta av  allt som köks- och städpersonalen förberett. Vi tackar Anu, Susanne, Juditha och Maria J för att ni gör vår skolmiljö så fin.

På idrotten har eleverna cyklat till IP och haft friidrott tillsammans med Stefan och Linda. Denna vecka har tyngdpunkten satts på längd- och höjdhopp.

I torsdags fick elever och lärare i strålande solsken träffa Renata Chlumska, mentor inom ämnet Heartware. Uppdelade i grupper fick eleverna ge sig ut på expedition där det ingick en hel del samarbete och problemlösning. Renata påpekade vikten av att man har en god attityd till allt man gör och att man är positiv till både stora och små utmaningar som man kan möta i livet. Mycket tänkvärt!

Trevlig helg!
Christel
 

Veckans bilder






























































fredag 7 september 2012

Vecka 36

Skolstart 2012

Nu är skolåret igång och det har börjat bra! Jag har hunnit flytta till Mariefred och börjat jobba som lärare på Gripsholmsskolan och jag trivs riktigt bra! Under de första veckorna har vi i klass 5 lärt känna varandra, påbörjat alla olika ämnen, fått en ny matsal, invigt vår fina nya skolgård, haft brandövning och mycket annat. Idag hade vi utvärdering av skolstarten och när eleverna skulle nämna vad som varit bäst skrev de så här:

Vi har få en ny skolgård med konstgräs och en kläterstelning. //Vidar

Vi har fått en ny matsal, som är lite tystare och lugnare (finare). //Åsa 

Det har hänt jättemycket ända sen vi började men det jag tyckte bäst om var nog att vi fått en son bra lärare. // Klara

Vi har hittat på en ny lek som alla tycker är kul som vi leker på rasterna 
men sen har vi också fått värdens bästa lärare. // Olivia

Det har varit kul att få en ny lärare. //Gustaf

Det var kul att få en ny fröken. Börja i 5:an. Och typ att tjejer och killar kan mer vara med varan. Inte som förut när det var att killarna kunde inte ens tänka sig att vara med tjejerna, och så var det med tjejerna med. Det var nog det bästa! //Majken

Det är kul att få en ny lärare, men det är också kul att få en ny skolgård. På rasterna så brukar vi leka en lek som alla tycker om, vi brukar springa över hela skolgården sen springer vi då och då bakom en buske eller ett hus. Skolgården har också fot en ny klätterställning och fotbollsplan. Ett störe klassrum har vi också fot. Så man kan säga att vi har fot mycket saker. // Amanda 

Det var kul att dom ställde upp fotbollsmålen på konstgräs planen. // Felix

Det har varit jättekul att börja skolan igen! Förmodligen p.g.a: Christel, trevlig lärare! Skolgården, zombie-leken som alla vill vara med på, och stårkboet. Stort och fint klassrum! Alla är snälla mot varandra och det är trevligt! MVH Silke!

Zombie leken var det bästa tycker jag för där kan alla vara med. 
MVH Lykke

Det bästa av allt är att vi har fått en ny lärare. Glassen vi fick i tisdags av glassgubben efter att vi vart på strandbadet. Zombieleken är också kul för att nästan alla i klassen kan vara med...Nike   


Det bästa av allt är att vi har kommit på en ny lek som alla gillar den heter zombie leken. //Elias

Det bästa var att vi kom på en lek Zombieleken heter den!//William

Det bästa med skolstarten var att vi fick en ny fotbollsplan. // Virginia

Det roligaste med skolan är att träffa Christel och alla kompisar, skolgården har också blivit väldigt fin! // Sanne

Det bästa med skolstarten var att träffa sina klass kompisar. //Emil

Det bästa med skolstarten är att vi har kommit på en ny lek som heter Zombieleken det som är så bra med den är att alla kan vara med. 
//Johan

Jag tycker det bästa har varit att få en ny fin skolgård. Och en ny lärare. En till sak är att vi fick ett stort och fint nytt klassrum. //Isabelle 

Bästa är att vi har fått en ny lärare och en jätte fint och stort klassrum.
Jag tycker också att det är roligt att vi har fått en fin skolgård! // Laura 

Här är några bilder från de gångna veckorna. 
Trevlig helg!
Christel


Mannen i glasskiosken bjöd eleverna på glass. 

Några modiga elever tog sitt sista dopp för säsongen.

 På idrottslektionen övade pojkarna balans på cykel. 

Det blev cykelstafetter där uppdraget var att cykla så långsamt som möjligt. 

Strandbadet